Harry Kane csodálatos teljesítménye Münchenben

Harry Kane csodálatos teljesítménye Münchenben

Harry Kane, a Bayern München csatára, elképesztő formában játszik Münchenben. 12 bajnoki mérkőzésen 18 gólt szerzett, megdöntve minden korábbi Bundesliga-rekordot. De miért olyan sikeres Kane Thomas Tuchel rendszerében?

A Bayern Évadkezdő Elképzelése és Kane Szerepe

Kane nyáron érkezett a Bayernhoz rekordösszegű átigazolási díjjal. Tuchel elképzeléseiben Kane-nek kulcsszerepe van, helyettesítve a távozó Robert Lewandowskit. A Bayern támadósorában tapasztalt hiányosságokat Kane érkezésével kívánták pótolni, remélve, hogy új csatáruk révén trófeákat nyerhetnek.

Tuchel Első Szezonja a Bayern München Kispadján

Tuchel a tavalyi sikertelen idény után vette át a Bayern irányítását. A Bajnokok Ligájában a csapatot a Manchester City ejtette ki, a Német Kupában az utolsó percben estek ki, és a Bundesliga elsőségét is csak egy ponttal sikerült megszerezniük. Az évadkezdés előtt kérdés volt, hogy Tuchel mennyit változtat az első szezonjában.

Tuchel és Nagelsmann Hasonlóságai

Tuchel és elődje, Nagelsmann, játékfelfogásában sok hasonlóságot mutatnak. Mindketten a precíz, a pálya közepére koncentráló pozíciós játék hívei. A Bayern az utóbbi hetekben egyre stabilabb és veszélyesebb játékkal dominál, megtartva a 4-2-3-1-es alapfelállást.

Kane a csapatban

Kane a csapat legelső embereként játszik középcsatárként. A játéképítés során gyakran visszalép a labdáért a félpályára, teret nyitva a támadó négyes többi tagjának. Tuchel kevesebb szerkezeti és személyi változtatást hajt végre az ellenfél függvényében, megtartva a stabil 4-2-3-1-es felállást.

A modern foci követelményeinek megfelelő játékstílus

Kane aktívan részt vesz a labdakihozatalokban, a modern futball követelményeinek megfelelően. Rugalmasan alkalmazkodik a játék ritmusához, és a labdakihozatalból is kiemelkedő teljesítményt nyújt a középcsatárok között.

Harry Kane tehát nemcsak góllövő képességeivel tűnik ki, hanem a csapat játékának aktív résztvevőjeként is, hozzájárulva a Bayern München sikeréhez.