Juhász Roland borítókép

Juhász Roland karrierje és felesége

Juhász Roland volt válogatott labdarúgó, aki megfordult az MTK, az Anderlecht és a Videoton (MOL Fehérvár) csapatainál is. Jelenleg a Fehérvárnál dolgozik sportigazgatói szerepkörben.

Juhász Roland pályafutásának kezdete

1983. július 1-én született Cegléden és gyermekkorában a Tápiószecső csapatában kezdett el focizni. Egészen 1999-ig pallérozódott a helyi klubban, ahonnan az MTK U19-es csapatába ment a jobb lehetőségek érdekében. A fiatal játékosnak pedig igen rövid időn belül meg is adatott a nagy lehetőség.

MTK csapatánál

Nagyjából 1 év elteltével 2000. májusában már az MTK felnőtt csapatának tagjaként mutatkozhatott be az NB1-ben. Juhász karrierjét igen csak beindította az MTK-ban eltöltött 5 éve, ami alatt 107 alkalommal lépett pályára bajnoki mérkőzésen és 12 gólt szerzett. Trófeák szempontjából egyszeres magyar bajnok, kupa és szuperkupa győztesként távozott a klubtól.

Következő állomás: Belgium

Juhász Roland 2005-ben 1.5 millió euró fejében a belga, RSC Anderlechthez került. A klub akkoriban a belga élvonal egyik legerősebbjének számított, így a magyar hátvéd remek döntést hozott ezzel a váltással.

Bemutatkozó mérkőzésére az európai klubfutball legrangosabb megmérettetésének számító Bajnokok Ligájában került sor, méghozzá a Chelsea ellen. Napokra rá sérülést szenvedett, egészen pontosan csontrepedést szenvedett el. Ennek is köszönhető, hogy első szezonjában csapata mérkőzéseinek nagyjából felén lépett csak pályára. Ettől függetlenül azonban már első évét követően belga bajnoknak mondhatta magát.

Az Anderlechtben

Az elkövetkezendő években sikerült a csapat teljes értékű tagjává válnia és a védelem oszlopos tagjaként segítette az Anderlechtet. Persze nagyszerű teljesítménye nem maradt észrevétlen. 2009-ben a belga bajnokság legjobb védőjének választották, 2008-ban és 2009-ben az év magyar labdarúgója lett, míg a 2009 és 2011-es években a magyar Aranylabdát hódította el.

Az Anderlecht csapatát 8 éven át erősítette és ezidő alatt 287 meccsen szerepelhetett, melyeken 28 gól és 14 gólpassz volt a mérlege hátvédként. Juhász a Belgiumban töltött évei során minden lehetséges címet elhódított. Ez pontosan 5 bajnoki címet, 1 belga kupát és 4 szuperkupa címet foglal magában.

Visszatérés Magyarországra

2013. nyarán eljött a visszatérés ideje Juhász Roland számára, aki teljesen ingyen került az akkoriban még Videoton névre hallagató fehérvári klubhoz.

Juhász Roland a Videotonban

Juhász az ott eltöltött időszaka során merőben hozzájárult a klub sikereihez. A Fehérvár többek között kétszer is megnyerte az NB1-et, a 2014/15 és a 2017/18-as idényben. Emellett a 2017/18-as évadban még az Európa-Liga csoportkörét is megjárta a klubbal, ahol a későbbi győztes Chelsea ellen is megmérkőztek.

236 fehérvári mérkőzéssel, 26 találattal és 11 gólpaszal a háta mögött végül felhagyott a labdarúgással 2020. júliusában.

Válogatott karrierje

Az utánpótlás válogatottak közül az U16-os, illetőleg az U21-es csapatokat is megjárta Juhász a felnőtt csapatba kerülés előtt.

A magyar labdarúgó-válogatottban 2004. április 25-én került sor a bemutatkozására Japán ellen. A 3-2-re megnyert találkozón góllal mutatkozott be Juhász, így nem csoda, hogy a későbbiekben beton biztos helye volt a nemzeti 11-ben.

Válogatott karrierje

Juhász válogatott karrierje csúcspontját a 2016-os Európa bajnoki szereplés jelentette. A magyar csapat 44 év után jutott ki újra a tornára és egészen a nyolcaddöntőig menetelt, amiben Juhász is oroszlánrészt vállalt.

A válogatottságot végül az EB-t követően mondta le és csak egyetlen egy búcsúmeccsre tért vissza a csapatba, melyet a svédek ellen játszott válogatottunk.

Összességében 95 alkalommal lépett pályára a piros-fehér-zöld szerelésben, és 6 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját.

Juhász Roland felesége

Juhász Roland felesége 2022. májusa óta a volt szépségkirálynő Lipcsei Betta. Kapcsolatukra 2016. őszén derült fény a médiában és jelenleg első közös gyermekük érkezését várják.

Felesége Lipcsei Betta

Juhász Roli korábbi felesége Strényi Zsófia volt, akivel egy közös lányuk is született még 2009-ben.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük