Kerkez Milos borítókép

Kerkez Milos karrierje

Kerkez Milos, a magyar válogatott új szupertehetsége jelenleg az AZ Alkmaarban rúgja a bőrt, ahol fejlődési görbéje megkérdőjelezhetetlen módon ível felfelé.

Kerkez Milos, a magyar válogatott új szupertehetsége jelenleg az AZ Alkmaarban rúgja a bőrt, ahol fejlődési görbéje megkérdőjelezhetetlen módon ível felfelé.

Kerkez Milos borítókép

Kerkez Milos borítókép

Egy srác Szerbiából

2003. november 7-én született egy szerb kisvárosban, Verbászon. Kerkez Milos származása alapján szerb, azonban magyar állampolgársággal is rendelkezik. Kisgyermekként először a szomszédos kisváros csapatában, a Kúlában próbálhatta ki magát Milos.

A Győri ETO csapatában

A Győri ETO csapatában

Tehetségére viszonylag gyorsan fény derült és 2014-ben az osztrák Rapid Wien el is vitte magával akadémiájára a fiatal tehetséget. A Wiennek 5 év után intett búcsút, amikor is 2019. nyarán a Győr csapatához került.

Profi karrier kezdete

Kerkez Milos felnőtt pályafutása az NB 2-ben szereplő Győr csapatában vette kezdetét. Társai és a szakmai stáb tagjai rengeteg segítséget nyújtottak a csapathoz még kiskorúként érkező Kerkeznek. A fiatal játékos egyik legfontosabb döntését is még a Győrben eltöltött időszaka alatt hozta meg. Ez pedig nem volt más, mint a válogatottság kérdése, hisz a kettős állampolgárság révén Magyarország és Szerbia válogatottjai közül volt lehetősége választani. A döntés a remek győri időszaknak köszönhetően pedig a magyar válogatottra esett.

Kerkez Milos a Milanban

Kerkez Milos a Milanban

2021. februárjában aztán élete addigi legnagyobb lehetőségét kapta meg, azzal, hogy a Milan ajánlatot tett Kerkez Milos játékjogáért. A magyar játékost nem mellesleg még a csapat legendája, Paolo Maldini is megkereste személyesen. Erre persze már Milos sem tudott nemet mondani és csatlakozott az olasz együtteshez. És habár túl sok időt nem töltött a Rossonérinél, így is volt lehetősége ezt-azt eltanulni az alatt az 1 év alatt.

Kerkez Milos karrierjének megindulása

Karrier megindulása az AZ Alkmaarban

Karrier megindulása az AZ Alkmaarban

A kevés játéklehetőség miatt azonban 2022. januárjában eljött a váltás ideje. A szélső hátvéd választása végül a holland élvonalban szereplő AZ Alkmaarra esett, akik 2 millió eurót sem sajnáltak Kerkez Milos játékjogáért kifizetni. Milosnak pedig látszólag bejött a váltás, hiszen a 2022/23-as szezonban eddig 25 mérkőzésen lépett pályára, melyeken 3 gólt és 6 asszisztot jegyzett.

Válogatott karrierje

Milos az utánpótlás válogatottak közül az U17-est járta meg első körben, ahol 2 mérkőzés jutott neki. Másfél évvel később, Gera Zoltán révén bemutatkozhatott az U21-es csapatban is Izrael ellenében, egy Európa bajnoki selejtező során.

A 21 éven aluli csapat tagjaként 8 mérkőzés jutott neki, mígnem 2022. szeptemberében Marco Rossi szövetségi kapitánytól válogatott meghívót kapott a felnőtt csapatba. Kerkez első felnőtt válogatott mérkőzését a németek elleni 1 gólos győzelem alkalmával játszhatta, majd pár napra rá már az olasz válogatott ellen ölthette magára a címeres mezt.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük