Bundesliga: Gólzápor a Leipzig és a Hertha összecsapásán

Gólgazdag mérkőzésen nyert a Szoboszlaival felálló Leipzig a Hertha ellen.

Leipzig

A német bajnokság 10. fordulójában a Leipzig hazai pályán fogadta, a korábban Dárdai Pál által vezényelt Hertha BSC csapatát. A Lipcse kezdőjében fellelhető volt Willi Orbán és Szoboszlai Dominik neve is, akik kulcsszerepet játszottak csapatuk sikerében.

A mérkőzés első találatáig egészen 25 percet kellett várni, amikor is Szoboszlai a tizenhatoson belül középre tett labdájával Emil Forsberget szolgálta ki. Ettől a ponttól pedig kinyílt a gólzsák a lipcseiek számára. 5 perccel később Szoboszlai egy szögletet végezhetett el, amelyre Abdou Diallo érkezett és fejelte be a labdát a hosszúba. Ezzel viszont nem volt még vége a gólzápornak az első félidőben. A lefújás előtt a 45. percben egy kapufáról kipattanó labdára Willi Orbán érkezett meg és küldte be a hálóba.

A második félidő már egy teljesen más képet mutatott az elsőhöz képest. A Hertha viszonylag korán, a 64. percben szépíteni is tudott büntetőből, melyet Dodi Lukebakio értékesített. 2 perccel később pedig érkezett az újabb Hertha gól, méghozzá Stevan Jovetic révén.

A találkozó 84. percében Christoper Nkunku megszerezte csapata 4. gólját, azonban a videóbíró érvénytelenítette azt leshelyzet miatt. A mérkőzés végén pedig majdnem jött a dráma. Az 5 perces ráadás utolsó percében a Hertha játékosa Wilfried Kanga először telibe találta a kapufát, majd fél perccel később centikkel fejelt a kapu jobb oldala mellé.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük