Szoboszlai Dominikot 60 millió fontért szerződtette a Liverpool

Szoboszlai Dominikot 60 millió fontért szerződtette a Liverpool

Szoboszlai Dominik célpontja volt a Newcastle-nek, de amint az Anfieldre költözési szándéka világossá vált, az összes többi érdekelt fél kikerült az egyenletből; a középpályás korábban vasárnap fejezte be orvosi vizsgálatát a Merseyside-on; ő a Liverpool második szerződtetése a nyáron.

A Liverpool 60 millió fontért leigazolta Szoboszlai Dominiket az RB Leipzigtől, a középpályás pedig ötéves, 2028-ig szóló szerződést írt alá.

A Newcastle is érdeklődött a 22 éves középpályás iránt, de miután Szoboszlai világossá tette, hogy Anfieldre szeretne költözni, az összes többi érdeklődőt eltávolította az egyenletből.

Szoboszlai Dominik röviden

Szoboszlai Dominik 2000. október 25-én született Székesfehérváron. Édesapja Szoboszlai Zsolt, aki korábban a Tatabánya labdarúgója volt. Dominik 6 éves korában próbálkozott először a labdarúgásba a Videoton csapatában, édesapjának köszönhetően.

Nem sokkal később édesapja elvitte az általa vezetett Főnix Gold csapatába, ahol 2015-ig pallérozódott az ifjú Szoboszlai. 2015-ben az MTK utánpótlás csapatába került, ahonnan egy évet követően távozott, méghozzá első külföldi csapatához, az osztrák Salzburghoz.